Artch

Norge er kanskje mest kjent for ekstrem-metall blandt folk flest, men innen mer tradisjonell hardrock og heavy metal har vi også fostret noen legender, som Artch fra Sarpsborg.

Bandet vokste frem på midten av 80-tallet og fikk mye oppmerksomhet for sin melodiøse og rå form for heavy metal, med klare elementer fra 80-tallets melodiøse thrash metal. Debutalbumet, «Another Return to Church Hill», kom i 1987 og fikk meget god mottakelse i det internasjonale metallmiljøet. Britiske Kerrang! delte ut fem av fem K’er og Metal Forces ga dem en sjelden 100/100. Albumet blir nå regnet som en legendarisk klassiker og har blitt gjenutgitt to ganger, senest i 2015 på amerikanske Tribunal Records. Oppfølgeren «For the sake of mankind» fra 1991 ble her hjemme utgitt via Warner og fikk også meget gode karakterer.

Bandet ble oppløst få år senere, men kom sammen på begynnelsen av 2000-tallet for noen meget få spillejobber på festivaler i USA og Tyskland og utgivelsen av en biografisk DVD. I 2015 var de igjen samlet med den klassiske besetningen på Tons of Rock i Halden.

I bandet finner vi vokalist Eirikur Hauksson, en av Islands største musikkstjerner med deltakelse i MGP for både Norge og Island, også aktiv med Magic Pie og en rekke musikalske prosjekter på Island (bl.a. Queen tribute) så vel som i Norge (Beatles – It Was 50 Years Ago Today), samt gitaristene Geir Nilssen og Cato Olsen, bassist Bernt Jansen, også kjent fra Wig Wam, Jorn og Baby Snakes, og trommis Jørn Jamissen som igjen banker skinnene.

For Artch jobber Freshphoria med booking og PR.

Booking: Sverre Rokseth | E-mail
Presse: Marianne Lauritzen | E-mail